Seværdigheder i New York (2023)

New York er på mange måder en helt fantastisk by. Det er en af de storbyer, som glædeligt tager imod rigtig mange turister hvert eneste år. New York er for rigtig mange ekstremt interessant, fordi der er meget ny og ældre historie man kan opleve, hvis man besøger nogle af de mange seværdigheder der er i byen.

Du kan formentlig ikke nå at se alle seværdighederne i New York på en enkelt rejse, da der er så meget forskelligt man kan se. Der er både en masse kultur og kunst, samtidig med der også er noget for den historie-interesserede person. Maden er også noget, som mange fremhæver. Shopping i New York er der suveræne muligheder for, fordi udvalget af butikker er stort.

Man kan ikke nævne New York uden at nævne storby i samme sætning. Det er også grunden til, at mange vælger at rejse til New York, da de gerne vil opleve hverdagen, som man har i en af de mest velkendte storbyer verden over.

Frihedsgudinden

Det er uden tvivl en af de mest besøgte seværdigheder i New York. Den velkendte frihedsgudinde står den dag i dag som et varemærke for New York. Statuen er samtidig forholdsvis nem at se, da den måler 46,5 meter i højden. Statuen symboliserer Amerikas 100 års uafhængighed.

(Video) Seværdigheder i New York - 13 gode oplevelser 🇺🇸

Seværdigheder i New York (2)

Man kan tage en færge ud til øen Liberty Island, hvor statuen befinder sig. Når man så står ved den gigantiske statue, så kan man vælge at gå rundt om den, eller man kan tage turen op i statuen. Dog anbefales det, at du booker tid i meget god tid, hvis det er du har et ønske om, at du skal op i statuen.

Brooklyn Bridge

Det er broen, som forbinder Manhattan og Brooklyn. Broen ligner ikke en typisk bro, da den har et helt særligt arkitektonisk udseende, grundet de mange wires den har. Brooklyn Bridge giver en fantastisk udsigt over Manhattan, og det er blandt andet grunden til, at det er et populært sted at gå, hvis man jagter den skønne udsigt.

Seværdigheder i New York (3)

Det er uden tvivl en af de mest velkendte seværdigheder i New York. Den er skabt på en måde, så der i det øverste lag på broen er mulighed for, at du kan krydse broen på løbehjul, cykel eller ben. Under gangstien er der så biler, der kører. Du kan derfor selv vælge, om du vil krydse broen i bil, eller til fods.

Times Square

Hvis bare man har hørt lidt om New York, så har man formentlig også hørt om Times Square. Det har sin beliggenhed i hjertet af byen, og der er altid masser af liv. Der er mange neonskilte, som sørger for, at der altid er lys og farver på Times Square.

Seværdigheder i New York (4)

Du vil ofte kunne opleve masser af gadekunstnere og lignende, som laver en eller anden form for underholdning. Times Square er for rigtig mange en af de seværdigheder i New York, som man bare skal se, når man kommer til byen.

(Video) New York - journalisten Niki tester Manhattan, Brooklyn og Harlem i New York

Ground Zero

Det er et mindesmærke, som besøges af rigtig mange. Der er både mange Amerikanere, som besøger det, men der er også mange turister, som slår turen forbi.

Seværdigheder i New York (5)

Det er et minde om den tragiske episode med World Trade Center, hvor det skrækkelige terrorangreb fandt sted. Man har efterfølgende bygget to imponerende mindesmærker på det sted, hvor man fandt de to tårne. De fremstår som to huller i jorden, hvor vandet strømmer ned langs siderne. På monumenterne står der skrevet navnene på dem, som ikke overlevede. Det er selvfølgelig en seværdighed, som er blevet skabt grundet en yderst tragisk episode, men det er stadig en seværdighed, som mange besøger, når de besøger New York.

Empire State Building

Mange drømmer om at opleve New York fra højden, og de vil gerne se byen fra en af de ikoniske skylines i storbyen. Hvis det er ønsket, så er Empire State Building en super god måde at betragte New York på fra oven.

Seværdigheder i New York (6)

Det er dog ikke en oplevelse, som er for dem, der lider af højdeskræk, eftersom at Empire State Building måler 381 meter i højden. Hvis man tæller masten på toppen af bygningen med, så måler bygningen overraskende 443 meter i bybilledet. Bygningen blev færdiggjort i 1931. Der er 102 etager, og den er fortsat den højeste bygning, som man kan finde i New York.

Empire State Building var verdens højeste bygning indtil for 23 år siden. Det er dog stadig seværdighed som mange vil se, og det er også derfor den er en af de mest velkendte i New York. Du kan nyde udsigten over New York fra den indendørs platform på 102. etage, men hvis man vil opleve det udendørs, så kan man besøge den udendørs platform på 86. etage, hvor man kan opleve udsigten med den rene luft.

(Video) What is New York City for Me?

Central Park

Det er et kæmpe område med grønne arealer og skov, som også er grunden til, at Central Park bliver kaldt for lungen i New York. Der er nemlig rigtig mange, som bruger det som et pusterum. Der er mange New Yorkere, som bruger Central Park til at slappe af i, løbe eller blot nyde en gåtur i de flotte omgivelser. Det er for mange et afbræk fra den stressende og hektiske hverdag, som mange oplever, når de lever og bor i New York.

Seværdigheder i New York (7)

Når du kommer som turist, så er der faktisk mange ting, du kan lave i Central Park. Der er legeplads og store arealer, hvor børnene kan løbe rundt og brænde energien af. Du kan også leje en cykel, stå på skøjter eller blot nyde omgivelserne. Hvis man har lyst til at få en tur rundt i Central Park med en guide, så er det også en mulighed. Der bliver nemlig arrangeret guidede ture i den store park.

Wall Street

Det er både navnet på gaden, men også på hele området. Det er det sted i byen, hvor du som turist har muligheden for at se nogle af de vigtigste og største finansielle spillere befinde sig. Du vil med stor sandsynlighed se mange mænd i jakkesæt, som hopper ind og ud af alle de gule taxier, som man formentlig også har set i film og serier.

Seværdigheder i New York (8)

I området er der også statuen ”Charging Bull”, som også er blevet en seværdighed. Det er en statue i bronze, som forestiller en yderst aggressiv tyr. Den vejer 3,5 tons, og det er symbolet på den finansielle sektor. I 2017 kom der så lidt selskab til tyren, og det var statuen ”Fearless Girl”, som er et symbol på, at man synes, der mangler kvinder i finansverdenen. Den er dog også noget mindre end den store statue af bronze-tyren.

Broadway

Det er ikke kun, når man taler om kunst, at New York er et fantastisk sted at besøge og opleve. Det gør sig også gældende, når der er tale om musicals. Broadway er nemlig stedet, hvor du kan finde berømte teatre, hvor nogle af de største stjerner spiller med i store shows. Der findes mange klassiske musicals, men der er også nyere forestillinger, som du kan tage ind og opleve, hvis du besøger Broadway. Det er derfor et sted, som er yderst relevant for den musical-interesserede.

(Video) Liberty island New York NYC

Seværdigheder i New York (9)

Hvis ikke du lige er til musicals, så behøver du ikke bruge penge på billetten. Det er selvfølgelig en mulighed, hvis du vil ind og se en musical. Dog er der flere og flere som blot oplever og ser gaden, og det er for mange en stor oplevelse i sig selv. Man kan se og opleve noget, som man med stor sandsynlighed ikke kommer til at se herhjemme i Danmark på Broadway.

Vejret i New York

Fly til New York

De lufthavne i Danmark, som flyver mod New York, er København, Aalborg, Aarhus og Billund. Der er flere danske lufthavne, som flyver mod New York, og der er generelt mange afgange. Der er nemlig mange, som skal til New York af forskellige årsager.

Der er forskellige muligheder, når der er tale om ruten til New York. Det kan enten være direkte, eller turen kan være med en eller to mellemlandinger. Der er både de store og velkendte flyselskaber som flyver til New York, samtidig med man også kan flyve med de mindre flyselskaber. Man kan derfor fastslå, at der er gode muligheder for dig, hvis det er du planlægger en rejse til New York i den nærmeste fremtid.

Hotel i New York

Det bør være muligt at finde en plads på et hotel i New York, da der er en del af dem. Dog er prisniveauet for mange ret højt, og man skal altid huske at tillægge sales tax (det vi kalder moms). Det er normal praksis i USA at der ikke er tillagt sales tax når man reklamerer med priser. I praksis betyder det at man ofte skal regne med at alting koster ca 10 % mere end man umiddelbart tror.

Gennemsnitsprisen på et værelse i New York er noget højere end dem, vi ser i Danmark og andre lande.Der er trods alt tale om et efterspurgt levested og verdens finansielle centrum. Og så er den nuværende dollarkurs ikke i vores favør som danskere.

(Video) These Freemason Obelisks in NYC Align?!

Mange overvejer derfor at vælge Airbnb, da man forestiller sig det er billigere, dog opdager mange, at det altså ikke altid er billigere. Derfor er der flere som foreslår, at man bør betale de ekstra penge for at være sikker på, at man har et værelse på et hotel. Dog afhænger det også af, hvilket behov man selv har, og det er også sine behov, som man skal afgøre beslutningen ud fra.

FAQs

What is the number 1 attraction in New York? ›

1. Statue of Liberty. America's most iconic sight, the Statue of Liberty is at the top of every first-time visitor's list of things to do in New York.

Why is the Central Park so famous? ›

Designed by Frederick Law Olmsted and Calvert Vaux, Central Park influenced the development of urban parks nationwide and is widely regarded a masterpiece of landscape architecture. Central Park is a National Historic Landscape (1963) and a Scenic Landscape of the City of New York (1974).

What area of New York is Central Park in? ›

Central Park, largest and most important public park in Manhattan, New York City. It occupies an area of 840 acres (340 hectares) and extends between 59th and 110th streets (about 2.5 miles [4 km]) and between Fifth and Eighth avenues (about 0.5 miles [0.8 km]).

What is New York famous for? ›

New York is famous for landmarks like Central Park and the Statue of Liberty, iconic sights like yellow taxicabs and “I Love New York” logos, concerts in Madison Square Garden, musicals on Broadway, and neon lights on Times Square.

What is the number 3 attraction in New York? ›

3 – Rockefeller Center

A Midtown beacon of entertainment, shopping, and tourists that takes up an entire city block, Rockefeller Center is one of the most famous landmarks in all of New York City and a must on any first-time trip to the Big Apple.

How much does it cost to go to the Central Park Zoo? ›

Tickets. Total experience tickets include the main zoo, Tisch Children's Zoo, and 1 entry to the 4-D Theater. These tickets cost $19.95 for visitors 13 and over; $14.95 for children 3 - 12; and $16.95 for seniors. Children 2 and under are always admitted for free.

Is the Central Park Zoo free? ›

Unfortunately, Central Park Zoo does not offer a free admission day. TIP: General admission tickets are included for free with the purchase of the All-Inclusive Sightseeing Pass and up to 50% off with the purchase of the Pick'em Sightseeing Pass, both of which are tourist discount passes.

Which part of Central Park is the most beautiful? ›

The Bethesda Terrace & Fountain are two of Central Park's most beautiful architectural features. The terrace, most famous for its beautiful view and hand tiled ceiling, is flanked by two grand stairways that lead down to the fountain.

Is living near Central Park expensive? ›

In 2018, You'll Need to Pay an Extra $277K to Live Across the Street from Central Park. Recorded sales data from January 2018 to August 2018 showed us that the median price of units in the first row of blocks across Central Park were 25% more expensive than the median of every bordering neighborhood.

What is the name of the biggest park in New York City? ›

Central Park, Manhattan 843 acres.

Where is the largest city park in the world? ›

Anchorage

Why is New York called the city that never sleeps? ›

New York City is famously the city that never sleeps — partly because it won't shut the hell up. Half of NYC barely gets six hours of shut-eye a night, a far cry from the recommended eight. The constant noise can't be helping.

What food is famous in New York? ›

 • Bagel with cream cheese and lox. The bagel is widely associated with New York. ...
 • Cheesecake. Cake with cheese in it has been around for as long as anyone can remember. ...
 • Chopped Cheese Sandwich. ...
 • Cronut. ...
 • Egg and Cheese on a Roll. ...
 • General Tso's Chicken. ...
 • Mutton Chop. ...
 • Pastrami on Rye.
Sep 26, 2022

Whats the town that never sleeps? ›

Although New York City may be the most prominently recognized city termed "The City That Never Sleeps", and the city's subway system never closes, the term has been applied to other cities.

What are the 5 cities of New York? ›

New York City is composed of five boroughs: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens, and Staten Island.

What cities are in New York? ›

New York

Where do rich New Yorkers go in winter? ›

Richer New Yorkers made their plans to go to Florida or to the shore of the Mediterranean Sea each winter. Soapy made his small plans for going to the Island. Explanation: Soapy only had a few hopes in his mind, and his expectations were low for winter.

Is the NYC Sightseeing Pass worth it? ›

Yes! New York Sightseeing Pass is well worth buying if you want to save money on your visit to NYC. What is this? All of the New York attractions passes will save you money but we think Sightseeing Pass is better suited for families with kids, museum lovers and those who want to visit many observation decks.

Is C3 worth NYC? ›

My personal opinion. Personally, I think the New York C3 CityPass is a great pass when you know exactly what you want to explore in the city. With only 11 attractions included this pass only offers you to visit three of them. You can for sure save money in case you're all set what you'd like to experience.

What is the number 2 attraction in New York? ›

2: Empire State Building

The Empire State Building is one of the most iconic and beloved New York City tourist attractions.

What zoo is free in NYC? ›

The Bronx Zoo – General admission is free on Wednesdays, but reservations are required. The Wednesday Ticket Store opens at 5pm on Mondays. Total Experience activities cost extra. Brooklyn Botanic Garden – Winter Weekdays (December through February) are pay-what-you can.

How long does it take to walk through Central Park Zoo? ›

Based on the available exhibits and amenities, we expect the average visit to be 1-1.5 hours.

Is the Bronx Zoo better than the Central Park Zoo? ›

The Central Park Zoo is much smaller. It is quaint and easier to visit if you are staying in Manhattan. The Bronx Zoois quite spectacular if you have not been to other big zoos in the country. If you have, you could skip it and focus on other family friendly sites in NYC.

Is the NYC aquarium free? ›

Admission is free after 3:00pm on Wednesdays at the Aquarium. ADVANCE TIMED TICKETS ARE REQUIRED.

Is the Bronx Zoo free on Wednesdays 2022? ›

Limited admission is free all day on Wednesdays at the Bronx Zoo. ADVANCE TIMED TICKETS ARE REQUIRED. The Wednesday Ticket Store will open on Monday at 5:00pm for that Wednesday's reservations. DO NOT come to the zoo without a reserved ticket.

What day is Prospect Park Zoo free? ›

The first Saturday of every month there is free admission from 5-7 pm and special exhibitions.

What is the best entrance to Central Park? ›

Grand Army Plaza (W 59th st and 5th Ave)

If you want to get those iconic photos of Central Park with the pond and the skyscraper of midtown – this is the entrance to head to! It's also the best entrance to Central Park if you're looking to reach Gapstow Bridge (one of the most picturesque and romantic in the park!).

Is Central Park worth visiting? ›

Besides plenty of scenic views Central Park offers us numerous opportunities to have fun with friends or the family, enjoy extremely beautiful natural spots, visit historical monuments and places of world value. It's hard to choose just one side of Central Park as there are many that deserve to be visited.

Which side of Central Park is best? ›

The West Side wins the accessibility challenge. Then there are the vistas. The Park's Iconic Views tour highlights the Dairy, Sheep Meadow, Cherry Hill, the Lake, Bow Bridge, Bethesda Terrace, The Mall, and Literary Walk.

What is the number 2 attraction in New York? ›

2: Empire State Building

The Empire State Building is one of the most iconic and beloved New York City tourist attractions.

What is the most famous landmark in New York? ›

1. Statue of Liberty. The Statue of Liberty has towered over the Hudson River since 1886, when it was shipped over from France as a mark of friendship between the two nations.

Why is New York a tourist attraction? ›

New York is not only the most famous city in the world but also, arguably, the best for tourists, thanks to its diverse culture and myriad of entertainment options. There's never a dull day in the city that doesn't sleep. New York City offers visitors endless possibilities, great diversity, and high energy.

What is the most popular food in New York? ›

1. Pizza. NYC background: Pizza can be traced back to Naples, Italy, but the distinctly American version we know and love was born in New York City.

What towns are in New York? ›

New York

Where do rich New Yorkers go in winter? ›

Richer New Yorkers made their plans to go to Florida or to the shore of the Mediterranean Sea each winter. Soapy made his small plans for going to the Island. Explanation: Soapy only had a few hopes in his mind, and his expectations were low for winter.

Is the vessel open 2022? ›

Note: The Vessel is closed indefinitely.

What hotel is Home Alone 2 filmed? ›

Through this whimsical offer, “guests of the new Celebrity Ding Dang Dong stay[ing] at the world-renowned Plaza Hotel”, can live out all their Kevin dreams by recreating some of their favorite iconic scenes from the popular '90s film, "Home Alone 2: Lost in New York".

Why is the Empire State Building famous? ›

Intended to be the world's first 100+ story building, construction of the Empire State Building began on March 17, 1930. Construction was completed in a record-breaking 1 year and 45 days. Beautiful inside and out, the Empire State Building is an architectural marvel beloved across the world.

What is NYC famous food? ›

 • Bagel with cream cheese and lox. The bagel is widely associated with New York. ...
 • Cheesecake. Cake with cheese in it has been around for as long as anyone can remember. ...
 • Chopped Cheese Sandwich. ...
 • Cronut. ...
 • Egg and Cheese on a Roll. ...
 • General Tso's Chicken. ...
 • Mutton Chop. ...
 • Pastrami on Rye.
Sep 26, 2022

Why is New York called the city of dreams? ›

New York City is called the City of Dreams for a reason. This city is perfect for college graduates, as the city's businesses offer world-class internships in all the major industries. The city also offers unparalleled access to the arts community for those who wish to pursue life-long dreams as artists.

Why do they call New York the Big Apple? ›

It began in the 1920s when sports journalist John J. Fitz Gerald wrote a column for the New York Morning Telegraph about the many horse races and racecourses in and around New York. He referred to the substantial prizes to be won as “the big apple,” symbolizing the biggest and best one can achieve.

What is the most popular dessert in New York? ›

What to eat in New York? 8 Most Popular New York Desserts
 • Chocolate Cake. Blackout Cake. New York City. ...
 • Sweet Pastry. Cronut. ...
 • Cookie. Black and White Cookie. ...
 • Cake. Baked Alaska. ...
 • Chocolate Dessert. Chocolate Fondue. ...
 • Chocolate Cake. Molten Chocolate Cake. ...
 • Cheese Dessert. New York-Style Cheesecake. ...
 • Ice Cream. Ice Cream Sandwich.
Sep 24, 2022

What is the most famous hot dog in New York? ›

Feltman's Kitchen

Nathan's Famous may have the brand-name recognition but Feltman's has the historical bona fides: German immigrant Charles Feltman invented the hot dog in Coney Island back in 1867, nearly 50 years before its Surf Avenue rival.

What food is the Bronx known for? ›

The Bronx is more than just home to those pinstriped Yanks. It's home to the city's real Little Italy and subsequently some of the best pizza in NYC, as well as exemplary interpretations of global foods representing the Boogie Down's rich diversity.

Videos

1. 3 BEST places to visit in New York - New York Travel Guide 2022
(Travel Guide Shorts)
2. Streets of New York
(Timelapse Traveler)
3. My favorite museum in New York City!
(Karoline Berg)
4. New York, New York
(Professor Xplain)
5. Times Square in New York City - 10 July 2022
(Pinay New Yorker)
6. New York Travel Guide #travelstories #newyorkcity #travelshorts #shortsyoutube #youtubeshorts #tour
(Born In Vacations)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated: 03/18/2023

Views: 6295

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.