Wolkenkrabbers in New York die je kunt bezoeken (2023)

Wolkenkrabbers in New York die je kunt bezoeken (1)

Wolkenkrabbers in New York die je kunt bezoeken (2)Bij New York denk je uiteraard meteen aan wolkenkrabbers. In geen enkele andere stad van de Verenigde Staten is de torendichtheid zo groot. Er zijn meer dan 200 gebouwen die hoger zijn dan 150 meter (en dan te bedenken dat het hoogste gebouw van Nederland 164 meter is). De vele wolkenkrabbers bepalen en domineren de skyline van The Big Apple.

De meeste gebouwen zijn echter kantoren, appartementencomplexen of hotels en niet openbaar toegankelijk. Er zijn echter ook torens waar je wel de lift kunt nemen naar de bovenste verdieping, na het kopen van een kaartje of door het drinken van een drankje. Hier hebben we zes wolkenkrabbers in New York op een rij gezet die je kunt bezoeken.

Voor Amerika is een ESTA-reistoestemming of visum verplicht voor alle reizigers. De meeste Nederlandse reizigers kunnen gebruikmaken van een ESTA. Deze is gemakkelijk online aan te vragen en is twee jaar geldig. Vergeet dus niet voor je reis naar New York een ESTA Amerika aan te vragen.

One World Trade Center

De Twin Towers waren altijd de hoogste torens van New York, totdat de dramatische terreuraanslagen in 2001 het World Trade Center met de grond gelijkmaakte. Op dezelfde plek waar in Manhattan een groot gat werd geslagen, is dertien jaar later het One World Trade Center herrezen. Deze toren van glas en staal, die eerder bekendstond als de Freedom Tower, is met zijn 541 meter de hoogste toren van New York en van het gehele Amerikaanse continent.

Wolkenkrabbers in New York die je kunt bezoeken (3)

De wolkenkrabber staat wederom symbool voor het moderne, eigentijdse en wereldomvattende New York. Een van de vijf liften brengt je binnen 60 seconden naar het One World Observatory op de 100e, 101e en 102e verdieping. Daar kun je niet alleen van het uitzicht genieten, maar ook terecht in een bar, een café, een restaurant en een theater. Adres: 285 Fulton St, New York, NY 10007, Verenigde Staten. Website: www.oneworldobservatory.com

(Video) New York City Vacation Travel Guide | Expedia

Empire State Building

Het Empire State Building is onze favoriete wolkenkrabber van New York, vanwege zijn beige zandkleur en stijlvolle potloodvorm. Het was jarenlang het hoogste gebouw in New York, tot de bouw van de Twin Towers van het World Trade Center. Na de verwoestende terreuraanslagen in 2001 kreeg het Empire State Building de titel terug, totdat het One World Trade Center in 2012 weer met de hoogste eer is gaan strijken.

Wolkenkrabbers in New York die je kunt bezoeken (4)

De bouw van de 381 meter hoge toren begon al in 1930. In 1933 had de wolkenkrabber zijn faam al definitief gevestigd door de avonturenfilm King Kong uit 1933, waarbij een gigantische gorilla naar boven klimt. Als bezoeker kun je helemaal naar de bovenste 102e verdieping, waar je op een heldere dag liefst 130 kilometer ver kunt kijken. Op de 86e etage bevindt zich het observatiedek, waar je ook naar buiten kunt. Het Empire State Building is een van de populairste attracties van New York, dus het is raadzaam van tevoren online kaartjes te kopen. Adres: 20 W 34th St, New York, NY 10001, Verenigde Staten. Website: www.esbnyc.com

Wil je een bezoek brengen aan het Empire State Building?
Boek hier je ticket zonder wachtrij voor het Empire State Building

(Video) In een $ 39.500.000 New York City PENTHOUSE met een prachtig uitzicht op de stad!

Rockefeller Center

Een van de bekendste Art Deco gebouwen in New York is het Rockefeller Center. Het is een complex van negentien gebouwen midden in Manhattan. Vooral het ‘GE Building’, een wolkenkrabber van 70 verdiepingen, springt in het oog. Bovenop is een observatieplatform – Top of the Rock – waar je een mooi uitzicht hebt op de concurrent, het Empire State Building.

Wolkenkrabbers in New York die je kunt bezoeken (5)

Elk jaar in november wordt voor de toren een ijsbaan geopend en worden de lichtjes van een gigantische kerstboom ontstoken, een evenement dat rechtstreeks te zien is op de Amerikaanse televisie. Het complex is in 1939 gebouwd door de steenrijke ondernemer John D. Rockefeller en was het decor van talloze films en televisieseries. Ook worden er nog steeds talloze tv-shows opgenomen, zoals Saturday Night Live. Adres: Rockefeller Plaza, 30, New York, 10112, Verenigde Staten. Website: www.topoftherocknyc.com

The Edge at Hudson Yards

The Edge is het spectaculaire uitkijkpunt van Hudson Yards, een nieuwe wolkenkrabber van 103 verdiepingen die in 2019 is gebouwd. Hier kun je de skyline van New York bewonderen vanaf een driehoekig openluchtdek dat op de 100e verdieping aan de wolkenkrabber hangt. Dit is hiermee het hoogste buitenterras van het westelijk halfrond. Het lijkt een beetje alsof je in de lucht zweeft. Handig is het als je niet teveel last hebt van hoogtevrees, want er is ook een glazen vloer waardoor je liefst 336 meter naar beneden kunt turen.

Wolkenkrabbers in New York die je kunt bezoeken (6)

(Video) iFly TV: Dutch heritage in New York

Bijna letterlijk een duizelingwekkende ervaring, maar vergeet niet te genieten van de stad die je aan je voeten ligt! Je kunt je zenuwen tot bedaren brengen met een glas champagne of een cocktail bij de champagnebar. Mocht je echter nog een adrenalinetekort hebben, dan kun je de wolkenkrabber aan de buitenkant verkennen. Je beklimt een trap van 45 graden en leunt hangend aan tuigje over de bovenste rand van de toren, terwijl je de straten 365 meter lager ziet liggen. Je bent dan hoger dan wie dan ook in New York – buiten althans. Je vindt The Edge aan de westelijke rand van Manhattan. Een lift brengt je in 52 seconden naar de 100e verdieping. Adres: 30 Hudson Yards, New York, NY 10001, Verenigde Staten. Website: www.edgenyc.com

Wil je een bezoek brengen aan The Edge at Hudson Yards?
Boek hier je ticket zonder wachtrij voor The Edge

The View, New York Marriott Marquis

In de buurt van Times Square vind je het Marriott Marquis Hotel. Het is even zoeken tussen de vele billboards, maar als je de ingang gevonden hebt kun je de lift nemen naar het enige ronddraaiende restaurant van New York. Het bevindt zich op de bovenste en 48e verdieping, waarbij je vooral ‘s avonds een geweldig zicht hebt op de vele lichtjes in de stad. Eten en ronddraaien is meestal niet zo’n goede combinatie, maar het restaurant draait mooi en traag rond, en maakt een draai van 360 graden in een uur.

Wolkenkrabbers in New York die je kunt bezoeken (7)

Je kunt Manhattan vanuit alle hoeken bekijken – noord, zuid, west en oost – terwijl je crab cakes of gegrilde zalm naar binnen werkt. Het restaurant met zijn elegante met linnen bedekte tafels heeft een eigentijds Amerikaans menu. Je kunt er ook brunchen op zondag en er is een lage verlichte lounge waar je al nippend aan cocktail zicht hebt op de ramen van de wolkenkrabbers aan de overkant. Een plek aan het raam is het beste, dat spreekt voor zich. Adres: 1535 Broadway, New York, NY 10036, Verenigde Staten. Website: www.theviewnyc.com

Bespaar geld voor de populairste bezienswaardigheden van New York!
Bestel hier de New York Pass voor meer dan 100 attracties en tours

(Video) What's on the rooftops of New York's most famous skyscrapers? - IT'S HISTORY

Bar 54, Hyatt Times Square

Blijf je liever op dezelfde plek, dan ben je op een steenworp afstand aan het goede adres in Bar 54 van het Hyatt Times Square Hotel. Hier kun je een drankje bestellen op – je raadt het al – de 54e verdieping. Je kunt hier ook buiten zitten, waarmee Bar 54 de hoogste rooftop bar is van New York.

Wolkenkrabbers in New York die je kunt bezoeken (8)

De meubels zitten wat oncomfortabel, zoals het hoort bij het loungen, maar het uitzicht is spectaculair. In de verte zie je collega wolkenkrabbers als het One World Trade Center en het Chrysler Building. Kom je bij zonsondergang, dan zie je de zon ondergaan achter de Hudson rivier. Het dakterras is zo hoog, dat je amper het verkeer en de straatgeluiden hoort van beneden. De drankjes en cocktails zijn prijzig, maar wat kun je anders verwachten van in zo’n setting? In de avond draaien er regelmatig dj’s. Adres: 135 W 45th St, New York, NY 10036, Verenigde Staten. Website: www.hyatt.com

Voor het laatst bijgewerkt op 4 november 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het bezoeken van wolkenkrabbers in New York, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Pixabay; NYCGO/Julienne Schaer; depositphotos.com/toucanet; NYCGO/Will Steacy; The Edge/Related-Oxford; Marriott; Hyatt.

Wolkenkrabbers in New York die je kunt bezoeken (9)Wolkenkrabbers in New York die je kunt bezoeken (10)

(Video) Niagara Falls Vacation Travel Guide | Expedia

FAQs

Hoeveel wolkenkrabbers staan er in New York? ›

De stad heeft nu een indrukwekkende skyline (beeld van een stad met hoge gebouwen) met wel vijftig wolkenkrabbers. De bekendste wolkenkrabber van New York is het Empire State Building. Het was af in 1931 en het was met een hoogte van 381 meter zelfs veertig jaar lang het hoogste gebouw ter wereld.

Welke toren bezoeken in New York? ›

De beroemdste observatiedekken zijn het Empire State Building, Top of the Rock en het One World Observatory. Het uitzicht vanaf hoge gebouwen zoals rooftopbars is adembenemend, maar u heeft ook een geweldig uitzicht op de New York skyline vanaf de Brooklyn of Manhattan Bridge, de Staten Island Ferry en vele parken.

Wat kost Empire State Building? ›

Tickets voor het Empire State Building kosten $42 USD per persoon. Een toegangsticket voor het uitkijkplatform van het Rockefeller Center kost je eveneens $42 USD.

Hoe duur is een wolkenkrabber? ›

De bouw van de hoogste wolkenkrabber ter wereld zal minder dan 500 miljoen dollar gaan kosten, terwijl de bouw van Burj Khalifa ruim 1,1 miljard euro kostte. Sky City wordt een kleine stad. De wolkenkrabber huisvest ruim 17.000 mensen, aangezien er duizenden appartementen worden gebouwd.

Wat is de grootste wolkenkrabber van de wereld? ›

828 meter!

De Burj Khalifa is op dit moment, met een hoogte van 828 meter, het hoogste gebouw van de wereld.

Waar zijn de meeste wolkenkrabbers? ›

Deze stad in China is wereldkampioen wolkenkrabbers bouwen

Er zijn afgelopen jaar wereldwijd 126 wolkenkrabbers hoger dan 200 meter gebouwd en maar liefst 15 daarvan staan in de Chinese stad Shenzhen.

Heeft Nederland wolkenkrabbers? ›

Nederland kent naast wolkenkrabbers ook twee kerktorens (zie Lijst van hoogste kerktorens in Nederland) en diverse (zend)masten en andere structuren die hoger zijn dan 100 meter. Voor een complete lijst wordt verwezen naar het artikel Lijst van hoogste constructies van Nederland.

Waarom heeft Amsterdam geen wolkenkrabbers? ›

Waarom heeft Nederland niet veel wolkenkrabbers? - Quora. Tot voor kort kon een wolkenkrabber alleen gebouwd worden op een stevige ondergrond. In Manhattan zie je twee wijken met wolkenkrabbers, namelijk daar waar een rotsachtige bodem is. In andere wijken zie je laagbouw.

Wat moet je echt gezien hebben in New York? ›

Top 25 dingen om te doen in New York
 1. Empire State Building. De staat New York wordt ook wel de Empire State genoemd. ...
 2. Times Square. Toeritisch of niet: Times Square moet je natuurlijk gezien hebben. ...
 3. Brooklyn Bridge. ...
 4. Helikoptervlucht. ...
 5. Central Park. ...
 6. One World Trade Center + 9/11 Memorial Museum. ...
 7. St. ...
 8. Vrijheidsbeeld.
12 Oct 2015

Wat kost een reisje New York? ›

Wat kost een reis naar New York

Om een voorbeeld te geven, kijken wij naar een week New York. Je hebt ongeveer € 80,- per dag en € 550,- per week nodig als budgetreiziger. Ben je luxe reiziger? Reken dan op € 240,- per dag en € 1650,- per week Bekijk details van de kosten.

Kun je op het Vrijheidsbeeld staan? ›

Is het mogelijk het Vrijheidsbeeld in te gaan? Er zijn twee manieren om het Vrijheidsbeeld te betreden: u bezoekt het voetstuk, of u gaat de kroon in. Voor beide opties moet u echt op tijd reserveren, want kaartjes hiervoor zijn erg snel uitverkocht.

Hoe lang duurt een bezoek aan Empire State Building? ›

Er zit geen tijdslimiet aan je bezoek aan het Empire State Building. Je mag de beroemde wolkenkrabber zo lang bezoeken als je zelf wil. Reken ongeveer op een uur voor je bezoek, en misschien zelfs iets meer wanneer je zowel het hoofddek (86e verdieping) als het bovendek (102e verdieping) bezoekt.

Hoe blijft de Burj Khalifa staan? ›

In totaal zijn er 26.000 glaze panelen op de Burj Khalifa geplaatst welke bij elkaar een oppervlakte hebben van maar liefst 174.000 viekante meter. Door de extreme hoogte van 828 meter en de invloed van de wind op deze hoogte kan de torenspits heen en weer bewegen terwijl de onderkant van de toren stil staat.

Hoe ver gaat een wolkenkrabber heen en weer? ›

Wolkenkrabbers kunnen gaan wiebelen bij een aardbeving of, couranter in onze contreien, bij een hevige storm. Bij lage gebouwen is de speling miniem, maar heel hoge torens kunnen tot enkele tientallen centimeter of zelfs meer dan een meter heen en weer bewegen.

Hoe duur is de Burj Khalifa? ›

De totale kosten voor de bouw van de Burj Khalifa bedroegen zo'n kleine 1,3 miljard euro.

Hoeveel verdiepen heeft de Burj Khalifa? ›

In totaal heeft het gebouw 163 verdiepingen. Dit zijn 35 verdiepingen meer dan de nummer 2, Shanghai Tower (128) en 40 etages meer dan nummer 3, Lotte World Tower (123). Op 13 september 2007 bereikte de toren een hoogte van 555 meter.

Hoe hoog kun je in de Burj Khalifa? ›

Wat is de eerste wolkenkrabber van Europa? ›

Het Witte Huis is een gebouw in Rotterdam dat de eerste wolkenkrabber van Rotterdam was. Het wordt ook als eerste wolkenkrabber in Europa beschouwd.

Wat is het hoogste gebouw ter wereld 2022? ›

Hoogste gebouwen ter wereld (architectonische hoogte)
NaamVoltooid
1Burj Khalifa2010
2Merdeka 1182022
3Shanghai Toren2014
4Abraj Al Bait-toren2012
25 more rows

Wat is het bekendste gebouw ter wereld? ›

Een hoop van de beroemdste bouwwerken ter wereld kun je zo opnoemen: Taj Mahal, Eiffeltoren, Sagrada Familia, Toren van Pisa, het Witte Huis, het Vrijheidsbeeld en de Burj Khalifa.

Heeft Rotterdam wolkenkrabbers? ›

Bezienswaardigheden tijdens de stadstour Wolkenkrabbers

Millenniumtoren (131 meter hoog) Delftse Poort (151 meter hoog) Weenatoren (106 meter hoog) Unilever / Weenacenter (104 meter hoog)

Waar staat het hoogste gebouw van de wereld? ›

De Burj Khalifa is het hoogste gebouw ter wereld en een internationaal icoon. Het technische hoogstandje weerspiegelt de conceptuele ziel van de stad Dubai. Het gebouw van 828 meter hoog staat naast The Dubai Mall en ontving sinds de opening in 2010 bezoekers van overal ter wereld.

Wat is de hoogste toren van Europa? ›

The Shard is 309 meter hoog en is op dit moment het hoogste gebouw van Europa. De piramidestructuur van glas herbergt een uitkijkgalerij op de 72e verdieping op 244,30 meter hoog. Daar krijg je letterlijk hoogtevrees van! The Shard tijdens de bouw van de laatste verdiepingen.

Heeft Amsterdam wolkenkrabbers? ›

De Rembrandttoren is de hoogste kantoortoren van Amsterdam (150 meter). Het allerhoogste punt in Nederland wordt bereikt door de zendmast Gerbrandytoren in IJsselstein (372 meter hoog). Deze Nederlandse hoogtepunten verbleken bij 's werelds meest imposante wolkenkrabbers.

Hoeveel wolkenkrabbers heeft Rotterdam? ›

Op dit moment telt Rotterdam vier gebouwen boven de 150 meter en zijn er twee in aanbouw. Veel Rotterdammers dachten dat de grens gemiddeld langzaam opschuift van 100 meter naar 150 meter bij nieuwe torens en de Zalmhaventoren voorlopig een uitschieter blijft met 215 meter.

Heeft Amsterdam een skyline? ›

Van boven is Amsterdam een zee van laagbouw met hier en daar een toren. Maar de skyline van de stad verandert snel. Komende jaren komen er meer dan 25 torens bij.

Wat is het oudste nog bestaande gebouw in Amsterdam? ›

De Oude Kerk is het oudste gebouw van Amsterdam.

Waar moet je niet zijn in New York? ›

Te vermijden buurten in New York

Brownsville is een getto in het noorden van Brooklyn dat wordt beschouwd als de gevaarlijkste plek in New York. Het geweldsniveau (drugs, diefstallen, schietpartijen) is zeer hoog.

Wat is de beste tijd om naar New York te gaan? ›

De temperatuur is in april, mei, september en oktober ideaal om een stedentrip naar New York te maken. Het weer is in deze maanden mild en aangenaam terwijl het in de zomer erg heet kan zijn. De beste reistijd voor New York bestaat dan ook uit de lente en de herfst.

Kun je kraanwater drinken in New York? ›

Wil je water uit de kraan drinken? Geen enkel probleem. Het leidingwater in New York City is van prima kwaliteit. Het 'tap water' wordt in restaurants dan ook aan klanten geserveerd.

Is eten in New York duur? ›

Voor het bepalen van je budget voor New York moet je rekening houden met de volgende bedragen: lunchen buiten de deur kost ongeveer $15-$20 per persoon. Ga je 's avonds uit eten, dan ligt de prijs van een hoofdgerecht in een restaurant rond de $20. Dat kan goedkoper, maar ook veel duurder.

Hoeveel geld meenemen naar New York? ›

Geld meenemen naar New York

Wissel ongeveer €100 – €200 (ongeveer $100 – $200) als u niet direct meer nodig heeft. Het is natuurlijk altijd fijn wat cash te hebben. In New York kunt u geld opnemen bij een geldautomaat. Houd er wel rekening mee dat u per geldopname tussen de €4 en €7,50 betaalt aan uw bank in Nederland.

Wat moet je eten in New York? ›

Daarom adviseer ik je graag de vijf dingen die je absoluut moet eten in New York, ongeacht het tijdstip.
 • Bagels. Als je denkt aan een “New Yorkse specialiteit”, dan denken veel mensen aan de klassieke combi van een bagel en een kop koffie. ...
 • Een New Yorks stuk pizza. ...
 • Arepas. ...
 • Adjarian khachapuri. ...
 • Doughnut grilled cheese.
9 Nov 2017

Wat te doen s avonds in New York? ›

Hieronder vindt u een lijst met coole en informele dingen die u 's avonds in New York kunt doen, waar u tijdens uw verblijf terecht kunt, waar u ook naar op zoek bent.
...
Musea gaan 's avonds laat open in NYC
 1. Het Brooklyn Museum. Open op donderdag tot 10 uur. ...
 2. MoMA. ...
 3. Het Guggenheim. ...
 4. Kleurfabriek NYC. ...
 5. KGB-spionagemuseum. ...
 6. SPYSCAPE.
19 Dec 2019

Wat kost een cola in New York? ›

Prijzen in restaurants in New York.
Maaltijd goedkoop Restaurant25 USD (12-40)
Geïmporteerde bier (0,33 liter fles)9.00 USD (6.00-12)
Cokes/Pepsi (0.33 liter fles)2.40 USD (2.00-4.00)
Water (0.33 liter fles)2.10 USD (1.30-3.50)
Cappuccino (regelmatige)4.90 USD (3.00-8.00)
5 more rows

Wat kost een ontbijt in New York? ›

Het voordeel is dat je ze eigenlijk overal in de stad wel kunt vinden. Ander voordeel van een diner is dat je ontbijt vaak goedkoop is. Je bent ongeveer tussen de 5 en 10 dollar kwijt voor een behoorlijk ontbijt.

Wat kun je goedkoop kopen in New York? ›

Het is over het algemeen goedkoper om elektronica en gadgets in New York te kopen dan in Nederland. Daarnaast zijn veel van dit soort winkels überhaupt een bezoekje waard, zelfs…

Welke schoenen draagt het Vrijheidsbeeld? ›

Lady Liberty in cijfers

Na de oplevering in 1886 was het de hoogste ijzeren constructie ter wereld. Lady Liberty draagt sandalen in schoenmaat 879 en haar taille is 11 meter lang.

Waar zit het restaurant in het Vrijheidsbeeld? ›

Het vreiheidsbeeld An sich is al een toeristisch hoogtepunt, maar veel mensen weten niet dat er een restaurant in het beeld gevestigd is: het “Statue of Liberty Crown café”. Om in de kroon te komen moeten bezoekers 354 traptreden oplopen.

Hoeveel mensen hebben het Vrijheidsbeeld bezocht? ›

Inclusief voetstuk is het Vrijheidsbeeld 93 meter hoog. Het beeld is opgetrokken uit 31 ton koper en 125 ton staal. Per jaar komen er zo'n 4 miljoen bezoekers op af.

Hoe hoog is de Twin Towers? ›

Beide World Trade Center-torens telden 110 verdiepingen. De North Tower had een hoogte van 417 meter, de South Tower had een hoogte van 415 meter. Toen de North Tower gereed was in 1972, was dit gebouw officieel het hoogste gebouw ter wereld.

Hoe hoog is de Rockefeller Center? ›

Dit beroemde uitkijkpunt op Rockefeller Center ligt in het hart van de stad. Vanaf 259 meter hoogte kijk je uit over New York.

Wat zit er in de Empire State Building? ›

Op de 86e verdieping van het Empire State Building bevindt zich op 320 meter hoogte het observatieplatform (main deck 86th floor observatory). Het is de hoofdattractie van het gebouw. Vanaf het observatiedek heb je een schitterend panoramisch uitzicht over New York en kun je Lower Mahnhattan goed zien liggen.

Waarom werden er in New York veel wolkenkrabbers gebouwd? ›

De redenen waarom mensen wolkenkrabbers zijn gaan bouwen zijn simpel: grondgebrek en geldbesparing. In Noord-Amerikaanse steden als Chicago en New York groeide de behoefte aan woon- en met name kantoorruimte in de binnensteden zo sterk dat de grondprijzen extreme vormen aannamen.

Waar staat de hoogste wolkenkrabber ter wereld? ›

Het hoogste gebouw ter wereld is de Burj Khalifa in Dubai, in de Verenigde Arabische Emiraten. De Burj Khalifa is wel 825 meter hoog – 317 meter hoger dan het gebouw dat daarvoor het hoogst was. De Burj Khalifa heeft 163 verdiepingen boven de grond en een kelderetage.

Waar staat de eerste wolkenkrabber? ›

Het is dus geen verrassing dat de Wolkenkrabber in 1931 als eerste hoogbouw van Amsterdam op het kruispunt van de huidige Vrijheidslaan, Churchill-laan en Rooseveltlaan werd geplaatst. Het 12-verdiepingenhuis trok inderdaad de aandacht van de voorbijganger, en niet alleen door hoogte.

Hoe diep is de fundering van een wolkenkrabber? ›

De door César Pelli ontworpen reuzen zijn 452 meter hoog, staan verankerd op een 120 meter diepe betonnen fundering en zijn voorzien van 74 liften.

Wat kost entree Burj Khalifa? ›

De kosten voor het bezoek aan de Burj Khalifa inclusief diner bedragen 71 euro per persoon, kinderen onder de 12 jaar betalen 65 euro. Je boekt je tickets inclusief diner eenvoudig online via de website van GetYourGuide.

Wat is de hoogste woontoren van Europa? ›

The Shard is in 2012 opgeleverd en in februari 2013 werd het uitkijkplatform voor het publiek opengesteld. The Shard is 309 meter hoog en is op dit moment het hoogste gebouw van Europa. De piramidestructuur van glas herbergt een uitkijkgalerij op de 72e verdieping op 244,30 meter hoog.

Waarom vallen wolkenkrabbers niet om? ›

Een wolkenkrabber valt ook niet om omdat hij ook niet op één punt rust, maar op een volledig grondvlak. En hij staat ook niet zomaar los op de grond. Er is nog een tweede aspect : de aarde is wel een bol, maar de straal van die bol is zodanig groot dat je lokaal echt wel van een vlakke ondergrond kunt spreken.

Hoe hoog is de hoogste wolkenkrabber in Amerika? ›

Hoogste gebouwen
PlaatsGebouwHoogte
1One World Trade Center541 m
2Willis Tower (Sears Tower)442 m
3432 Park Avenue426 m
4Trump International Hotel and Tower423 m
49 more rows

Hoe lang gaat een wolkenkrabber mee? ›

In principe gaat een gebouw, zolang je onderhoud pleegt 'onbeperkt' lang mee....

Waarom heet wolkenkrabber? ›

Wolkenkrabbers zijn gebouwen die meestal hoger zijn dan 200 meter. Ze heten zo, omdat ze (soms) de wolken lijken aan te raken. Het hoogste gebouw ter wereld is de Burj Khalifa.

Hoe lang is de hoogste wolkenkrabber? ›

Videos

1. Long Island Vacation Travel Guide | Expedia
(Expedia)
2. 50 dingen om te doen in New York City Topattracties reisgids
(Samuel and Audrey - Travel and Food Videos)
3. Volvo Penta – Mighty Jobs – Skyscraper construction in New York City
(Volvo Penta)
4. New York City - City Video Guide
(Expedia.co.uk)
5. Touring a 54th Floor New York City PENTHOUSE with 360° City Views
(Enes Yilmazer)
6. Nicki Minaj and Cardi B Brawl at New York Fashion Week Event
(Inside Edition)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated: 02/11/2023

Views: 5878

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.